CT-8 – Puricom® fordított ozmózis (RO) membrán 50 GDP

13500 Ft

Egyszerűen cserélhető tokozott RO membrán a CT-8 típusú RO víztisztítókhoz. Használata csökkenti a csere közben bekövetkező szennyeződés lehetőségét.

Napi kapacitás: 50 gallon tisztított víz naponta. (GDP – Gallon per day)

Ajánlott szűrőcsere periódus: 2 év
(A membrán cseréje akkor válik szükségessé, mikor a TDS értéke 40 – 70 ppm közöttre emelkedik. 70 ppm-nél a membrán elveszíti stabilitását és bármikor tönkremehet. PPM (Parts Per Million) Egy ppm az oldat egy millió részében az ásvány tömegének egy része.)

Leírás

Puricom® tokozott fordított ozmózis (RO) membrán CT-8-as víztisztító berendezéshez (50 GDP)

Ez a tokozott RO membrán a CT-8 típusú RO víztisztítókhoz fejlesztett típus, bár más víztisztítókhoz is alkalmazható. Belső áramlási útjait úgy alakították ki, hogy már 2 bar bejövő víznyomásnál is képes a víztisztításra.

A tokozott kivitel felgyorsítja a karbantartást, csökkenti a munka közben bekövetkező szennyeződés esélyét.

Az RO membrán jellemzői:

  • Az RO membrán anyaga: spirálisan feltekert poliamid
  • Élettartama: 2-3 év
  • Maximális hőmérséklet: 45 0C
  • Maximális víznyomás: 8.6 bar

Mikor érdemes cserélni a fordított ozmózis membránt?

A membrán cseréje akkor válik szükségessé, mikor a TDS értéke 40 – 70 ppm közöttre emelkedik. 70 ppm-nél a membrán elveszíti stabilitását és bármikor tönkremehet. 

Mit jelentenek a rövidítések?

Az RO az angol Reverse Osmosis szavak rövidítése, mellyel a fordított ozmózis technológiával működő víztisztító berendezéseket szokták jelölni.

A TDS rövidítés az angol Total Dissolved Solids szavak rövidítése, mely teljes oldott anyag tartalmat jelent.

Definíció:

Fontos mérőszáma az összes oldott ásványi anyagnak és így a víz minőségének. Az oldott ásványi anyag tartalom származhat a természetes kőzetekből és a  legkülönbözőbb szennyező forrásokból is. Pontos meghatározás gravimetriás (súlyanalízis, súly szerinti elemzés, tömegmérésen alapuló technika) módon történhet abból a vízből, ami a lebegőanyag tartalom meghatározásánál átjutott a membránszűrőn.

Szerkesztő/szerző: Jolánkai Géza

NSF – (National Sanitation Foundation) Az Egyesült Államokban alapították 1944-ben. Ennek a non-profit közegészségügyi és élelmiszerbiztonsági világszervezetnek a feladatkörébe tartozik a termékek és rendszerek vizsgálata, tesztelése, a tanúsítványok kiadása, illetve az oktatás és kockázatkezelés.

Az NSF-nek vezető szerepe van a termékek élelmiszerbiztonságának tanúsításában világszerte, fókuszában az élelmiszerek, a víz, a beltéri levegő és környezet áll. Az NSF a termékek tesztelését és az anyagok elemzését előzetes bejelentés nélkül tett üzemi vizsgálatok során végzi. A termék fejlesztésének minden aspektusát alaposan kiértékeli, mielőtt kibocsátaná a tanúsítványt.

Az NSF a közegészségügy, élelmiszerbiztonság és a környezetvédelem elkötelezettje. Az NSF tanúsítás nem egy egyszeri esemény, hanem a gyártó létesítményeinek rendszeres helyszíni ellenőrzése és a termékek rendszeres újratesztelése során történik, hogy folyamatosan biztosítsák a legmagasabb minőséget.

Egy egység jelölés a tápoldat elemeinek koncentrációjának mérésére. Egy ppm az oldat egy millió részében az ásvány tömegének egy része. (PPM – Parts Per Million)

Can’t find what you need? Our award-winning customer care team is here.

Értékelések

Még nincsenek értékelések.

Csak bejelentkezett és a terméket már megvásárolt felhasználók írhatnak véleményt.