Gyakran ismételt kérdések

Ha nem találja a keresett választ írjon nekünk!

Gyakran Ismételt Kérdések a hidrogénezett vízről

Minden, amit érdemes tudnia a Hydron®-ról, Haktiva®-ról és általában a hidrogénezett vízről.

Antioxidánsként viselkedik azáltal, hogy közömbösíti a szabadgyökök hatását.

Az egészséges embereknek naponta 1-3 liter vizet kellene elfogyasztaniuk. Ajánlott üres gyomorra inni, és étkezések között.

Főzéshez is lehet használni, ám a víz a hőmérséklet emelkedés hatására gyorsan elveszíti a hidrogéneket és az összes antioxidáns hatását, emiatt nem igazán javasoljuk.

A hidrogén elpárolog egy idő után és kilélegezzük, így nem halmozódik fel a szervezetben.

Nem, a felhasznált víznek csak nagyon alacsony ásványi anyag tartalma lehet, vagy egy ozmózis rendszerből kell származzon.

Nem, az eszköz a helytelen használattól tönkremegy.

Igen, tulajdonképpen a hideg víz növeli a hidrogén oldhatóságát (koncentrációját).

Igen, egy rozsdamentes acél termoszban, amit maximálisan megtöltünk oly módon, hogy ne maradjon benne levegő. Ne használjon semmilyen más tárolót, mert a víz elveszíti a hidrogén tartalmát.

Nem, az íze és az illata ugyanaz marad a víznek.

Nem, ezért kizárólag emberi fogyasztásra alkalmas vizet lehet csak beletölteni, aminek nagyon alacsony az ásványi anyag tartalma.

1-2 óra alatt, ha egy nyitott tárolóban tartjuk. Hűtőben tárolva, zárt rozsdamentes acél termoszban, légmentesen teletöltve több napig megmarad a folyadékban a hidrogén.

Nincsen ellenjavaslat a hidrogénezett víz fogyasztására vonatkozóan.

Javasoljuk, hogy a hidrogénezett víz hatását támogassa meg egy kiegyensúlyozott mediterrán diétával.

Az EU-ban élelmiszer adalékként van bejegyezve és az amerikai FDA (Élelmiszerbiztonsági és Gyógyszerészeti Hivatal) is elfogadta. A szervezetünk a hidrogént rostokból állítja elő a bélben, és 1945 óta nagy koncentrációban használják fel problémák nélkül a professzionális búvárkodásban.

Néhány dokumentum 1798-ból bebizonyította a gyulladáscsökkentő hatását.

Rövidítések és jelmagyarázatok

Leírásainkban találhatóak rövidítések, szakszavak és angol kifejezések. Kigyüjtöttük Önnek őket, hogyha kérdése merült fel esetleg, itt megtalálja a választ!

Az RO az angol Reverse Osmosis szavak rövidítése, mellyel a fordított ozmózis technológiával működő víztisztító berendezéseket szokták jelölni.

A TDS rövidítés az angol Total Dissolved Solids szavak rövidítése, mely teljes oldott anyag tartalmat jelent.

Definíció:

Fontos mérőszáma az összes oldott ásványi anyagnak és így a víz minőségének. Az oldott ásványi anyag tartalom származhat a természetes kőzetekből és a  legkülönbözőbb szennyező forrásokból is. Pontos meghatározás gravimetriás (súlyanalízis, súly szerinti elemzés, tömegmérésen alapuló technika) módon történhet abból a vízből, ami a lebegőanyag tartalom meghatározásánál átjutott a membránszűrőn.

Szerkesztő/szerző: Jolánkai Géza

NSF – (National Sanitation Foundation) Az Egyesült Államokban alapították 1944-ben. Ennek a non-profit közegészségügyi és élelmiszerbiztonsági világszervezetnek a feladatkörébe tartozik a termékek és rendszerek vizsgálata, tesztelése, a tanúsítványok kiadása, illetve az oktatás és kockázatkezelés.

Az NSF-nek vezető szerepe van a termékek élelmiszerbiztonságának tanúsításában világszerte, fókuszában az élelmiszerek, a víz, a beltéri levegő és környezet áll. Az NSF a termékek tesztelését és az anyagok elemzését előzetes bejelentés nélkül tett üzemi vizsgálatok során végzi. A termék fejlesztésének minden aspektusát alaposan kiértékeli, mielőtt kibocsátaná a tanúsítványt.

Az NSF a közegészségügy, élelmiszerbiztonság és a környezetvédelem elkötelezettje. Az NSF tanúsítás nem egy egyszeri esemény, hanem a gyártó létesítményeinek rendszeres helyszíni ellenőrzése és a termékek rendszeres újratesztelése során történik, hogy folyamatosan biztosítsák a legmagasabb minőséget.

Egy egység jelölés a tápoldat elemeinek koncentrációjának mérésére. Egy ppm az oldat egy millió részében az ásvány tömegének egy része. (PPM – Parts Per Million)

 

Azért vagyunk, hogy segítsünk!

Írja meg nekünk kérdését és kollégáink készséggel megválaszolják Önnek!