Kísérleti tanulmány: Hidrogénben gazdag víz fogyasztásának hatása az intenzív edzés okozta izomfáradtságra, profi sportolók esetében.

Japán kutatók 10 fiatal ferfi futballistat vizsgáltak meg egy placebo kontrollos, kettős vak, keresztezett vizsgálatban. Intenzív edzések után közvetlenül a vérből mérték meg az oxidativ stressz markerek és a kreatin-kináz szintet.

A hidrogénben gazdag vizet fogyasztó csoportnál a vér laktát szintje sokkal alacsonyabb mértékben növekedett, mint a placebot fogyasztói csoportnál. Az oxidatív stressz markerek és a kreatin-kináz szintje is jelentéktelen mértékben emelkedett a placebo csoporthoz képest.

A kutatók ebből arra következtettek, hogy az edzés előtt fogyasztott, hidrogénben gazdag víz fogyasztasaval megelőzhető illetve enyhíthető az edzés utáni izomfáradtság, az izmok teljesítőképessége megnő és a laktát szintje alacsonyabban tartható.

Publikálva: 2012 július 12.
Forrás: A teljes tanulmányi anyag és a hozzá kapcsololód eredmény elolvashatóak a Nemzeti Biotechnológiai Információs Központ hivatalos honlapján erre a linkre kattintva.Leave a Reply

You must be logged in to post a comment.