Prémium ultramembrános asztali vízszűrő teljes otthoni csomag zuhanyfejes zuhanyszűrővel

57800 Ft

Otthoni vízkezelési csomag zuhanyfejes zuhanyszűrővel:

 • 1db Asztalra szerelhető ultramembrános ivóvízszűrő
 • 2db Ultramembrános és aktívszenes kombinált betét
 • 1db Zuhanyfejes zuhanyszűrő
 • 5db zuhanyszűrő cserebetét zuhanyszűrőhöz

Zuhanyszűrő: Kiszűri a klórt. Eltávolítja a nehézfémeket. Javítja a víz ízét, illatát . Simább, puhább bőr, csökkenő szem irritáció, egészségesebb haj

Ultraszűrős ivóvíz tisztító: Javítja a víz ízét és szagát. Eltávolítja a klórt, a növényvédő szereket, a mosószereket és a fenolokat. Biztosítja a legtöbb mechanikai szennyeződés, kolloidok és minden 0,1 mikron feletti vegyület nagyon hatékony eltávolítását. Szabadalmaztatott vízszűrő betét a prémium minőségű tiszta szűrt vízhez, beleértve az élelmiszer-higiéniára alkalmas, TÜV és NSF által tanúsított “dupla “O” gyűrűs tömítést. Ultraszűrés 0,1 mikron ≈ 3,8 L/perc, Élettartam: 11 000 liter

Minősítések:

Elfogyott

Leírás

Kétfokozatú szűrő, amely könnyen felszerelhető közvetlenül a konyhapultra. A szűrő bármilyen típusú vízcsaphoz csatlakoztatható.

Eltávolítja a nagy molekulasúlyú anyagokat, a kolloid anyagokat, valamint a szerves és szervetlen polimer molekulákat. Az alacsony molekulatömegű szerves anyagok és ionok, mint a nátrium, kalcium, magnézium klorid és szulfát nem kerülnek eltávolításra.

Eltávolítja a klórt, a mérgező klórvegyületeket, a peszticideket, a mosószereket és a fenolokat.

Paraméterek

 • Méretek: méret: 301 x 65 x 90 mm
 • Tápvízcsatlakozás: Univerzális SDV útváltó csatlakozás
 • Tiszta víz csatlakozó: Csap
 • Hőmérséklet: 2-38 ºC
 • Üzemi nyomás: 4 Bar
 • Szűrési pontosság: 0,1 mikron
 • Maximális átfolyás: 3,8 L/min
 • Élettartam: 11,000 liter
 • Csereszűrők: Ultraszűrő (AC-CTO-HF-10-NL)

Mi az ultraszűrés? Hogyan működik az ultraszűrő membrán?

Az ultraszűrés (UF) a szokásos otthoni víznyomást használja fel arra, hogy a vizet átnyomja egy félig áteresztő membránon, és eltávolítsa belőle a szennyeződéseket. A fordított ozmózissal ellentétben az ultraszűrés megtartja a vízben az ásványi anyagokat, miközben kiszűri a baktériumokat, a vírusokat és a parazitákat. 

Hogyan működik az ultraszűrés

Az ultraszűrés egy olyan membránszűrési eljárás, amely gátként szolgál a káros baktériumok, vírusok és egyéb szennyeződések elkülönítésére a vízből. Az ultraszűrő vízrendszer a vizet egy 0,02 mikronos membránon nyomja keresztül. A membránon való áthaladáskor a túl nagy méretű lebegő részecskék a külső membrán felülethez tapadnak, és csak a tiszta víz és az oldott ásványi anyagok jutnak át.

Fordított ozmózis vagy ultraszűrés

Sok ultraszűrő rendszer üreges szálas membránt használ, amely a vizet belülről kifelé szűri. Ez nagy felületet biztosít a részecskék számára, hogy megtapadjanak rajta. Más membránok, mint például a spirális tekercselésű fordíttott ozmózis (RO)  membrán, kívülről befelé szűrnek. Az üreges szálas membrán nagy kémiai ellenállással rendelkezik az oxidálószerekkel és a klórral szemben, azonban a fordított ozmózis membrán nem tűri a klórt.

A fordított ozmózis rendszer biztosítja a legkiterjedtebb szűrést, mivel az RO-membrán rendelkezik a legkisebb pórusmérettel, de erre a szűrési szintre nem mindig van szükség vagy nem mindig előnyös. Az UF-rendszer megtartja azokat a hasznos ásványi anyagokat, amelyeket az RO-rendszer eltávolít. Ez azt jelenti, hogy egy ultraszűrő rendszer nem távolítja el a vízben oldott sókat vagy fluoridot.. Az ultraszűrő rendszer alacsony víznyomáson is működik, míg a fordított ozmózis rendszerhez nyomásfokozó szivattyúra van szükség a vízfolyás növeléséhez.

Ultraszűrés vagy nanoszűrés és mikroszűrés 

A membránszűrés mind a négy típusa – fordított ozmózis, nanoszűrés, ultraszűrés és mikroszűrés – közötti különbség a membrán pórusmérete vagy csökkentett részecskeméret. A felhasználó által kívánt vagy igényelt vízminőségtől függ, hogy melyik módszerre van szüksége. 

Mikor használják az ultraszűrést?

A pórusméret és az eltávolított részecskék típusainak megkülönböztetése azt jelenti, hogy minden szűrési típus egyedi célt szolgál.

Az ultraszűrés azok számára ajánlott, akik jobban szeretik, ha az ásványi anyagok a vízben maradnak, de a mikroszkopikus szennyeződéseket ki akarják vonni. Az ultaszűrés rendszer azért választható a fordított ozmózis rendszerrel szemben, mert kevesebb víz kerül pazarlásra. Egyes helyeken az ultraszűrést arra használják, hogy a szennyvizet újrahasznosítsák, így a víz szűrés után újra felhasználható öntözésre. 

A fordított ozmózist olyan helyzetekben használják, amikor minden részecskét, beleértve az oldott anyagot is, el kell távolítani a vízből. Egyesek inkább a hűtőszekrényből vagy a csapból származó RO-vizet részesítik előnyben, különösen, ha kútvizet használnak. Az RO-t sósvizes akváriumok esetében is előnyben részesítik, ahol a tiszta vízhez pontos mennyiségű só adható vissza.  A nanoszűrést gyakran használják a nehéz szilárd anyagok eltávolítására, például a tejtermékekben vagy bizonyos lágyítási célokra. A mikroszűrés pedig eltávolítja a lebegő szilárd anyagokat, például az algákat és az üledéket.

Mit tud eltávolítani az ultraszűrés?

Az ultraszűrő membrán egy szuperfinom szűrő, amely csökkenti az emberi hajszálnál 5000-szer kisebb részecskéket. Az ultraszűrés 90-100%-os csökkentést biztosít ezeknek a szennyeződéseknek az esetében. Míg az ultraszűrés nem képes csökkenteni egyes szerves anyagokat, egy 0,05 mikronos szénblokk előszűrő hozzáadásával a rendszerhez csökkenthető a klór íz és szag, az ólom, a ciszták, az illékony szerves vegyületek (VOC) és a fémes nyomelemek (MTE) mennyisége. Egy UF-membrán körülbelül két évig tart. 

Az ultraszűrés előnyei

 • alacsony nyomáson működik a rendszer
 • eltávolítja a baktériumokat és vírusokat
 • megőrzi a vízben az alapvető ásványi anyagokat
 • gyorsan és egyszerűen telepíthető
 • nem termel szennyvizet

Az ultraszűrő rendszer környezetbarát. Az ultraszűrés 90-95%-os visszanyerési aránnyal rendelkezik, és újrafelhasználásra alkalmas szennyvízkezelésre használható. Az otthoni ultraszűrő vízrendszer használata előnyös a környezet számára, mivel csökkenti a hulladéklerakókba kerülő műanyag vizes palackok mennyiségét is. 

 

 

A zuhanyfejes zuhanyszűrő előnyei

 • Eltávolítja a bőrre és a légzőszervekre roncsolóan ható klór 99%-át.
 • Eltávolítja az egyéb nem kívánt szennyeződéseket a vízből úgy, mint a nehézfémeket.
 • Védi a bőrt a kiszáradástól, pattanások kialakulásától, lassítja a bőr öregedését.
 • Megszünteti a zuhanyzás után gyakran tapasztalható égő, viszkető érzést, kipirosodást.
 • Minden zuhanycsatlakozóra pár mozdulattal felszerelhető.
 • Esztétikus, mivel a szűrő a zuhanyfej belsejében van.
 • Gyermekeinket megvédi a klór irritáló hatástól, mivel az ő bőrük még sokkal érzékenyebb.
 • Javasolt száraz, töredezett haj ellen.
 • A víz lágyabb lesz tőle, így kevésbé vízkövesedik a kád/zuhanyzó.

Szűrési élettartam

Egy-egy szűrőbetét élettartama 3 hónap vagy 2500 liter. A csereszűrők párban vásárolhatók meg.

A zuhanyfejes zuhanyszűrő betétjének működési elve

A klórtalanító kerámia golyók elősegítik a KDF hatékonyságát, elpusztítják a baktériumokat és tisztítják a vizet a különböző szennyeződésektől.

A szűrő KDF töltet része oxidációs és redukciós folyamatokon keresztül tisztítja a vizet, mert a klórt és a szennyeződéseket ártalmatlan anyagokká alakítja át. A KDF egy szabadalmaztatott szűrési technológia, ami kiválóan alkalmas arra, hogy a meleg vizet is tisztítsa, ezért előszeretettel használják zuhanyszűrőkben. A KDF hatékonyan távolítja el a klórt, ólmot, arzént, higanyt, vasat, magnéziumot, baktériumokat, gombákat, algákat, kadmiumot stb. illetve enyhén lágyítja is a vizet.

A patron szűrőközegei és a KDF eltávolítják az üledéket, a klórt, a szerves vegyületeket, a fenolvegyületeket és a benzolt, valamint akár 85%-ban a klóros peszticideket, a nehézfémeket, mint például az arzén, a kadmium, az ólom és a higany. A KDF betét bakteriosztatikus képességekkel rendelkezik (megakadályozza a baktériumok szaporodását a szűrőágyban).

További részletek a zuhanyfejes zuhanyszűrőről

A zuhanyfejben található szűrőbetét 2500 literenként vagy legkésőbb 3 havonta kell cserélni. Egy ember zuhanyzása alatt kb. 30-40 liter vizet fogyaszt, tehát így számolva 1 db szűrőbetét kb. 70 zuhanyzásra elég. A szűrőbetét cseréje szakértelemet nem igényel, csak szétcsavarod a zuhanyfejet, eltávolítod az elhasznált szűrőbetétet és behelyeed az újat.

Szűrőbetétet később bármikor tudsz utánrendelni nálunk.

A zuhanyfejes zuhanyszűrő rendelkezik a szükséges tanúsítványokkal, mert az Európai Unióban gyártják, nem valami lenyomozhatatlan olcsó kínai vagy tajvani gyártmány.

Paraméterek:

 • A zuhanyfej anyaga krómozott ütésálló krómozott ABS műanyag.
 • A zuhanyfej szabványos 1/2 collos csatlakozással rendelkezik, amellyel minden szabványos zuhany gégecsőhöz csatlakoztatható.
 • Zuhanyfej átmérője 10 cm, teljes hosszúsága 25,5 cm.