Prémium ultramembrános asztali vízszűrő teljes otthoni csomag tokozott zuhanyszűrőkkel

57800 Ft

Otthoni vízkezelési csomag 2db tokozott zuhanyszűrővel:

 • 1db Asztalra szerelhető ultramembrános ivóvízszűrő
 • 2db Ultramembrános és aktívszenes kombinált betét
 • 2db tokozott zuhanyszűrő KDF-el és aktívszénnel

Zuhanyszűrő: Kiszűri a klórt. Eltávolítja a nehézfémeket. Javítja a víz ízét, illatát . Simább, puhább bőr, csökkenő szem irritáció, egészségesebb haj

Ultraszűrős ivóvíz tisztító: Javítja a víz ízét és szagát. Eltávolítja a klórt, a növényvédő szereket, a mosószereket és a fenolokat. Biztosítja a legtöbb mechanikai szennyeződés, kolloidok és minden 0,1 mikron feletti vegyület nagyon hatékony eltávolítását. Szabadalmaztatott vízszűrő betét a prémium minőségű tiszta szűrt vízhez, beleértve az élelmiszer-higiéniára alkalmas, TÜV és NSF által tanúsított “dupla “O” gyűrűs tömítést. Ultraszűrés 0,1 mikron ≈ 3,8 L/perc, Élettartam: 11 000 liter

Minősítések:

Elfogyott

Leírás

Kétfokozatú szűrő, amely könnyen felszerelhető közvetlenül a konyhapultra. A szűrő bármilyen típusú vízcsaphoz csatlakoztatható.

Eltávolítja a nagy molekulasúlyú anyagokat, a kolloid anyagokat, valamint a szerves és szervetlen polimer molekulákat. Az alacsony molekulatömegű szerves anyagok és ionok, mint a nátrium, kalcium, magnézium klorid és szulfát nem kerülnek eltávolításra.

Eltávolítja a klórt, a mérgező klórvegyületeket, a peszticideket, a mosószereket és a fenolokat.

Paraméterek

 • Méretek: méret: 301 x 65 x 90 mm
 • Tápvízcsatlakozás: Univerzális SDV útváltó csatlakozás
 • Tiszta víz csatlakozó: Csap
 • Hőmérséklet: 2-38 ºC
 • Üzemi nyomás: 4 Bar
 • Szűrési pontosság: 0,1 mikron
 • Maximális átfolyás: 3,8 L/min
 • Élettartam: 11,000 liter
 • Csereszűrők: Ultraszűrő (AC-CTO-HF-10-NL)

Mi az ultraszűrés? Hogyan működik az ultraszűrő membrán?

Az ultraszűrés (UF) a szokásos otthoni víznyomást használja fel arra, hogy a vizet átnyomja egy félig áteresztő membránon, és eltávolítsa belőle a szennyeződéseket. A fordított ozmózissal ellentétben az ultraszűrés megtartja a vízben az ásványi anyagokat, miközben kiszűri a baktériumokat, a vírusokat és a parazitákat. 

Hogyan működik az ultraszűrés

Az ultraszűrés egy olyan membránszűrési eljárás, amely gátként szolgál a káros baktériumok, vírusok és egyéb szennyeződések elkülönítésére a vízből. Az ultraszűrő vízrendszer a vizet egy 0,02 mikronos membránon nyomja keresztül. A membránon való áthaladáskor a túl nagy méretű lebegő részecskék a külső membrán felülethez tapadnak, és csak a tiszta víz és az oldott ásványi anyagok jutnak át.

Fordított ozmózis vagy ultraszűrés

Sok ultraszűrő rendszer üreges szálas membránt használ, amely a vizet belülről kifelé szűri. Ez nagy felületet biztosít a részecskék számára, hogy megtapadjanak rajta. Más membránok, mint például a spirális tekercselésű fordíttott ozmózis (RO)  membrán, kívülről befelé szűrnek. Az üreges szálas membrán nagy kémiai ellenállással rendelkezik az oxidálószerekkel és a klórral szemben, azonban a fordított ozmózis membrán nem tűri a klórt.

A fordított ozmózis rendszer biztosítja a legkiterjedtebb szűrést, mivel az RO-membrán rendelkezik a legkisebb pórusmérettel, de erre a szűrési szintre nem mindig van szükség vagy nem mindig előnyös. Az UF-rendszer megtartja azokat a hasznos ásványi anyagokat, amelyeket az RO-rendszer eltávolít. Ez azt jelenti, hogy egy ultraszűrő rendszer nem távolítja el a vízben oldott sókat vagy fluoridot.. Az ultraszűrő rendszer alacsony víznyomáson is működik, míg a fordított ozmózis rendszerhez nyomásfokozó szivattyúra van szükség a vízfolyás növeléséhez.

Ultraszűrés vagy nanoszűrés és mikroszűrés 

A membránszűrés mind a négy típusa – fordított ozmózis, nanoszűrés, ultraszűrés és mikroszűrés – közötti különbség a membrán pórusmérete vagy csökkentett részecskeméret. A felhasználó által kívánt vagy igényelt vízminőségtől függ, hogy melyik módszerre van szüksége. 

Mikor használják az ultraszűrést?

A pórusméret és az eltávolított részecskék típusainak megkülönböztetése azt jelenti, hogy minden szűrési típus egyedi célt szolgál.

Az ultraszűrés azok számára ajánlott, akik jobban szeretik, ha az ásványi anyagok a vízben maradnak, de a mikroszkopikus szennyeződéseket ki akarják vonni. Az ultaszűrés rendszer azért választható a fordított ozmózis rendszerrel szemben, mert kevesebb víz kerül pazarlásra. Egyes helyeken az ultraszűrést arra használják, hogy a szennyvizet újrahasznosítsák, így a víz szűrés után újra felhasználható öntözésre. 

A fordított ozmózist olyan helyzetekben használják, amikor minden részecskét, beleértve az oldott anyagot is, el kell távolítani a vízből. Egyesek inkább a hűtőszekrényből vagy a csapból származó RO-vizet részesítik előnyben, különösen, ha kútvizet használnak. Az RO-t sósvizes akváriumok esetében is előnyben részesítik, ahol a tiszta vízhez pontos mennyiségű só adható vissza.  A nanoszűrést gyakran használják a nehéz szilárd anyagok eltávolítására, például a tejtermékekben vagy bizonyos lágyítási célokra. A mikroszűrés pedig eltávolítja a lebegő szilárd anyagokat, például az algákat és az üledéket.

Mit tud eltávolítani az ultraszűrés?

Az ultraszűrő membrán egy szuperfinom szűrő, amely csökkenti az emberi hajszálnál 5000-szer kisebb részecskéket. Az ultraszűrés 90-100%-os csökkentést biztosít ezeknek a szennyeződéseknek az esetében. Míg az ultraszűrés nem képes csökkenteni egyes szerves anyagokat, egy 0,05 mikronos szénblokk előszűrő hozzáadásával a rendszerhez csökkenthető a klór íz és szag, az ólom, a ciszták, az illékony szerves vegyületek (VOC) és a fémes nyomelemek (MTE) mennyisége. Egy UF-membrán körülbelül két évig tart. 

Az ultraszűrés előnyei

 • alacsony nyomáson működik a rendszer
 • eltávolítja a baktériumokat és vírusokat
 • megőrzi a vízben az alapvető ásványi anyagokat
 • gyorsan és egyszerűen telepíthető
 • nem termel szennyvizet

Az ultraszűrő rendszer környezetbarát. Az ultraszűrés 90-95%-os visszanyerési aránnyal rendelkezik, és újrafelhasználásra alkalmas szennyvízkezelésre használható. Az otthoni ultraszűrő vízrendszer használata előnyös a környezet számára, mivel csökkenti a hulladéklerakókba kerülő műanyag vizes palackok mennyiségét is. 

Eleged van a klóros vízből?

Furcsa bőrirritációkat észlelsz fürdés/zuhanyzás után?

Sokáig szeretnél fiatal és puha bőrt?

Meg akarod védeni saját magad és családod a klóros fürdővíz roncsoló hatásaitól?

Akkor a legjobb döntés felszerelni egy zuhanyszűrőt!

A zuhanyszűrő előnyei

 • Eltávolítja a bőrre és a légzőszervekre roncsolóan ható klór 99%-át.
 • Eltávolítja a nehézfémeket és az egyéb nem kívánt szennyeződéseket a vízből.
 • Védi a bőrt a kiszáradástól, pattanások kialakulásától, lassítja a bőr öregedését.
 • Megszünteti a zuhanyzás után gyakran tapasztalható égő, viszkető érzést, kipirosodást.
 • Minden zuhanycsatlakozóra pár mozdulattal felszerelhető.
 • Gyermekeinket megvédi a klór irritáló hatástól, mivel az ő bőrük még sokkal érzékenyebb.
 • Javasolt száraz, töredezett haj esetében.
 • A víz lágyabb lesz tőle, így kevésbé vízkövesedik a kád/zuhanyzó.

Felszerelhető Nálad a zuhanyszűrő?

Az összes általánosan elterjedt fürdőszobai zuhany csapra könnyen felcsavarható, mivel ezek szabványosak. A készüléket közvetlenül a zuhanyrózsa elé, vagy a vízcsaphoz kell felcsavarni, hogy a zuhany használatakor a víz átfolyjon rajta. A készülék felszerelése a mellékelt útmutató alapján rendkívül egyszerű.

Hogyan működik a zuhanyszűrő, azaz mit és hogyan szűr ki a vízből?

Ezt a készüléket hálózati víz szűrésére tervezték. Nem használható ismeretlen eredetű, vagy mikrobiológiailag szennyezett víz szűrésére.

A készülék kettő szűrőréteget tartalmaz: aktív szén réteg és KDF réteg, így gyakorlatilag ihatóvá teszi a fürdővizet.

Az aktív szén eltávolítja a szabad klórt, az oldószereket és aromás szénhidrogéneket, a fenolt, benzolt és szerves anyagokat, ezzel javítja a víz ízét, illatát. A KDF réteg megakadályozza a baktérium flóra kialakulását a szűrőn belül, csökkenti a nehézfémek koncentrációját a vízben (arzén, kadmium, ólom, higany), csökkenti a vas, hidrogén szulfid mennyiségét és eltávolítja a növényvédő szereket valamint a klórt.

További részletek a zuhanyszűrőről

A szűrő élettartama 12 000 liter szűrt víz, vagy 6 hónap. A szűrést maga a készülék valósítja meg, nincs benne külön cserélhető szűrőbetét.

A zuhanyszűrő rendelkezik a szükséges tanúsítványokkal, mert az Európai Unióban gyártják, nem valami lenyomozhatatlan olcsó kínai vagy tajvani gyártmány.

A zuhanyszűrőre 100%-os elégedettségi garanciát vállalunk. Ez azt jelenit, hogy 1 hónapig tesztelheted a készülékeket és ha nem vagy elégedett, visszaküldheted hozzánk és mi a TELJES vételi árat visszatérítjük.

Mi az az aktív szén?

Az aktív szenet már több évtizede használják az ivóvíz megtisztítására. Természetes anyag, organikus szénből, fából vagy a kókuszdió héjából állítják elő. Azért működik, mert a legtöbb szennyeződés szenet tartalmaz és ezek könnyen kapcsolódnak a szűrő szénmolekuláihoz.

Az aktív szén kétféleképpen fejtheti ki hatását: hálós szerkezetével elnyeli a nem kívánatos anyagokat, valamint kémiai úton köti magához a szerves szennyeződéseket.

Mivel az aktív szénben hatalmas számban vannak parányi pórusok, amelyek képesek megtelni különböző anyagokkal, ezért a szűrő nagy számban nyeli el a különféle szennyeződéseket. A másik képessége, hogy az aktív szén részecskék magukhoz vonzzák és megkötik a mellettük elhaladó szerves anyagokat, amik ugyancsak szén részecskéket tartalmaznak.

Önmagában még nem mondható elég hatásos szűrésnek, mert vannak olyan anyagok, amiket nem köt meg, mint például a nitrátok vagy a nehézfémek, ezért a korszerű szűrőkben általában KDF technológiával kombinálják a tökéletes szűrés érdekében.

Mit jelent a KDF?

A KDF mozaikszó, az angol Kinetic Degradation Fluxion, magyarul a Kinetikai (mozgási) Degradációs (lebontás, szétbontás a kémiában) Folyamat – kezdőbetűkkel történő rövidítése.

A KDF szabadalmaztatott vízkezelési anyag a vízszűréshez: egy nagy tisztaságú réz-cink ötvözet. Működése a víztisztításban a redox (redukció-oxidáció) kémiai folyamaton alapszik. Az oxidáció elektron leadást, a redukció elektron felvételt jelent. E kémiai folyamat felhasználásával szűri ki a vízből a klórt és a nehézfémeket.

A KDF vízszűrő anyag úgy távolítja el az egészségre veszélyes klórt és a vízben oldott nehézfém kationokat, hogy belőlük elektron átadásával egyrészt ártalmatlan klorid ionokat, illetve kősót, másrészt a réz-cink ötvözethez tapadó, így a KDF töltetű szűrőben maradó elemi fématomokat hoz létre. Ez az eljárás antibakteriális, alga-, gombaölő hatású és csökkenti a vízkőlerakódást is, tehát sok szempontból kívánatos.

A KDF technológia azáltal akadályozza meg a baktériumok, algák, gombák elszaporodását, hogy a redox folyamat hatására keletkező elektrolit a mikroorganizmusok számára elviselhetetlen környezetet teremt a szűrő belsejében. Így az ott áthaladó vízben található baktériumok elpusztulnak.

A KDF tehát vegyi anyagok hozzáadása nélkül, egyszerű kémiai folyamaton alapuló módon tisztítja meg a vizet, emiatt nagy hatékonysággal és biztonságosan használható zuhanyszűrőkben, víztisztítókban.