A hidrogénes víz 5 bizonyított előnye a szervezetedre nézve

A hidrogénes víz 5 bizonyított előnye a szervezetedre nézve!

Miután a nyugati világ egyre inkább az alternatív lehetőségekre fókuszál az egyre növekvő egészségügyi problémák kezelésére vonatkozóan, nem meglepő, hogy nagyobb mennyiségű hamis „kezelés” is egyúttal megjelent a piacon. A betegségekre hajlamosabb amerikaiak elszántan keresik a lehetséges megoldásokat, lehetőség szerint elkerülve a mellékhatásokkal teli gyógyszerek és drogok fogyasztását, illetve az olyan pénzsóvár kezdeményezéseket, melyek „mindent gyógyító” termékeikkel valódi klinikai tesztek nélkül kínálják a gyógyulást.

Így amikor először hallottam a „hidrogénes vízről”, érhető módon szkeptikus voltam. Hogyan lehet egy víz némi hozzáadott hidrogén gázzal az egészség mágikus varázsitala?

Mi a hidrogénes víz?

Belelkesedtem, hogy a hidrogénes víz egészségre vonatkozó állításait teszteljem, és még mélyebbre ássak a témában. A hidrogénes víz pontosan az, aminek hangzik: különféle módszerekkel, készülékek segítségével hidrogén gázt adnak a tiszta vízhez (emlékezz rá, hogy a víz elsősorban hidrogénből áll), hogy növeljék a hidrogén mennyiségét.

Ezzel pedig feltételezhetően a víz még több jótékony hatással bír majd. Az elmélet, hogy a hozzáadott hidrogén a vízben gyulladáscsökkentő és antioxidáns elemként hat, mely segíthet a krónikus betegségek gyógyulási folyamataiban és a gyorsabb felépülésben.

Ez így rendben is volna, de milyen tudomány áll az állítások mögött? Még szkeptikusabbnak lettem, és nekiálltam még mélyebbre ásni.

A hidrogénes víz bizonyított előnyei

Bár a hidrogénes víz jótékony hatásaira vonatkozó kutatások nagy része Japánban történt, ahol ez a kezelés nagyon népszerű az alternatív gyógyításban, az eredmények meglepően ígéretesnek tűntek. Az alábbiakban röviden összeszedtem mit ír a tudományos szakirodalom arról, hogy mit tehet a hidrogénes víz az egészségünkért.

1. A hidrogénes víz megvéd a Parkinson kórtól.

Nehéz lehet elhinni, hogy szimplán egy kis hidrogén hozzáadásával a tiszta vizünk egy Parkinson-kórt megelőző szuper itallá válik, ám pontosan erre utalnak a tudományok, hogy erre képes.

A tanulmányok angol nyelven elérhetőek az alábbi linkeken:

2. A hidrogénes víz segít kezelni a reumatoid arthritiszt*.

A molekuláris hidrogén (ez ugyanaz az elem, amit a hidrogénes vízhez adnak) képes csökkenteni az oxidáció okozta károsodást és megvédi a sejteket a gyulladástól. Ez azt jelenti, hogy ha több hidrogént adunk a vízhez, akkor az képes kezelni a probléma gyökerét, ami a reumatoid arthritiszt okozza és segít csökkenteni a tüneteket. Egy másik tanulmány szerint 20%-a a 24 fős teszt csoportnak jobban lett a kezelés hatására.

A tanulmányok angol nyelven elérhetőek az alábbi linkeken:

Reumatoid arthritisz*: elsősorban a kéz- és lábkisízületeket, csuklókat, bokákat, térdeket, esetenként más ízületeket is szimmetrikusan érintő, előrehaladó gyulladással járó betegség.

3. A hidrogénes víz csökkenti a metabolikus szindróma veszélyét.

A metabolikus szindróma az anyagcsere több, párhuzamos zavarát jelenti. Ez számos betegség előfutára: szív-és érrendszeri problémák, túlsúly, inzulin rezisztencia, cukorbetegség, hipertónia (magas vérnyomás), diszlipidémia (zsíranyagcsere zavar). Szerencsére, a hidrogénes víz segítséget nyújthat a megelőzésben. Egy 8 hétig folyó klinikai teszt során a kliensek 1,5-2 liter hidrogénes vizet fogyasztottak és az eseteknél jelentős mértékben csökkentek a metabolikus szindróma jelei.

A témáról szóló tanulmány angol nyelven az alábbi linken érhető el:
https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pmc/articles/PMC2831093/

4. A hidrogénes víz javítja a tanulási képességeket és a memóriát.

Vizsgákra készülsz? Új jártasságot szeretnél elsajátítatni a munkában? A hidrogénes víz segíthet!

Egy 2009-ben folytatott tanulmány szerint „a hidrogénes víz folyamatos fogyasztása csökkenti az oxidációs stresszt az agyban, és megakadályozza a stressz által előidézett gyengülést a tanulásban és a memóriában.”

A témáról szóló tanulmány angol nyelven az alábbi linken érhető el:

5. A hidrogénes víz csökkenti az izom degenerálódását.

Egy tanulmány szerint azoknak a sportolóknak, akik hidrogénes vizet ittak edzés előtt, a vérük tejsav szintje csökkent és javultak az izom funkcióik.

A témáról szóló tanulmány angol nyelven az alábbi linken érhető el:

Érdemes hidrogénes vizet inni?

Elmondhatom, hogy az utána olvasás előtt kifejezetten szkeptikus voltam a hidrogénes vízzel kapcsolatban. Ám meglehetősen sok kutatási anyagot lehet találni, melyek azt indikálják, hogy ennek a víznek számos valódi egészségügyi előnye létezik.

Érdemes a hidrogénes vizet inni? Csak egy módja van annak, hogy megtudjuk: tegyél egy próbát, és nézd meg, hogy számodra működik-e!

http://www.molecularhydrogenstudies.com
A hidrogén az orvosi biológiában*

A molekuláris hidrogén lehet a következő forradalmi újdonság az orvosi biológiában. Több mint 300 tanulmány készült az elmúlt évtizedben, melyek megmutatják milyen kedvező hatásokkal bír ez az új anyag. Ám létfontosságú, hogy elfogulatlan forrásokból származó adatok legyenek a témáról begyűjtve és használva, melyek valós, bizonyított tényeken alapulnak. Kizárólag így lehet megfelelő iránymutatást nyújtani és helyes döntéseket hozni a hidrogén felhasználásáról az egészségre és a betegségekre vonatkozóan.
Sergej M. Ostojic Professzor, MD. PhD

A tudományos háttér
2017-ben számos tudományos anyagot adtunk ki a molekuláris hidrogénről kiváló hírnévvel rendelkező tudományos folyóiratokban, melyek a H2 bioaktivitására és kardiometabolikus rendellenességekkel** kapcsolatos használatára.

Tanulmányok:
http://www.molecularhydrogenstudies.com/our-studies/

*Az orvosi biológia az orvosi tudományok egy ága, mely biológiai és fiziológiai alapelveket alkalmaz a klinikai gyakorlatban.
**kardiometabolikus rendellenességek: magas vérnyomás, cukorbetegség, érelmeszesedés, elhízás.

One Comment

  1. WordPress Commenter

    Üdvözlet! Ez egy hozzászólás.
    A hozzászólások moderálásához, szerkesztéséhez és törléséhez látogassunk el a honlapunk vezérlőpultjának
    Hozzászólások menüpontjához.
    A hozzászólok avatarját a Gravatar biztosítja.

Leave a Reply

You must be logged in to post a comment.